9/7/14

31è Cicle de Concerts d'Estiu

Del 16 de juliol al 5 de setembre de 2014.

L'edició d'enguany del Cicle de Concerts d'Estiu de Joventuts Musicals de Palafrugell comença el dia 16 de juliol amb l'únic concert a Catalunya de Las hermanas Caronni, un autèntic fenomen musical a França, on aquestes germanes bessones argentines han sabut posar-se el públic a la butxaca amb les seves melodies que fusionen la cançó tradicional argentina, amb el tango i la influència de Ravel i Debussy. 

foto: trio musical 52 cordes.

Posteriorment, els dies 23 i 30 de juliol, hi haurà dos concerts amb la música barroca com a denominador comú: d'una banda la proposta vocal de 52 cordes, un insòlit trio d'arpa i veu i l'Orquestra de Cambra Barroca de Barcelona, juntament amb el Cor de Cambra Scherzo, la soprano palafrugellenca Esther Ribot i el contratenor Víctor Jiménez, dirigits per David Malet ens porten el Concerto Grosso op 6 núm. 7 en Re Major, àries de G. F. Händel, però sobretot l'Stabat Mater de G. B. Pergolesi que podrem sentir per primera vegada amb orquestra, solistes i cor a l'església de Calella. 

El dia 7 d'agost, hi haurà la proposta musical de Katia Michel que interpretarà les darreres sonates per a piano de Franz Schubert; l'Orquestra de Girona, actuarà el dia 13 d'agost amb els concerts en Re i Sol Major d'A. Vivaldi, sota la direcció musical de Vladimir Kunça. Una altra proposta de música religiosa serà El Cant de la Sibil·la, el dia 20 d'agost, amb el cor masculí de La Xantria i el contratenor de renom internacional Jordi Domènech. Portaran un conjunt de Cants de Sibil·la que, amb la veu del contratenor vigatà, no deixarà ningú indiferent. 

Per cloure els concerts a Calella, el dia 27 d'agost hi haurà la proposta Els músics de l'arxiduc Carles, especial per al Tricentenari, amb l'Atrium Ensemble. 

El cicle finalitzarà a l'ermita de Sant Sebastià, el dia 5 de setembre, on Bernat Font Trio meravellarà als assistents amb el seu jazz fresc i que tan bona acollida està tenint en el panorama jazzístic, amb el premi Enderrock 2011 a la millor nova proposta.

Enllaç per a més informació: Joventuts Musicals de Palafrugell.