6/8/15

Casa del mirador

Al costat del mirador del Golfet, actualment s'estan fent unes obres d'una casa molt més gran que la que havia. El propietari va arribar a un acord pel qual se'l permetia edificar una obra nova enderrocant-ne l'anterior, amb un augment significatiu de la superfície de construcció, que passa de 295 m2 a 692 m2, amb la condició que sigui un sol habitatge i la cessió de 881 m2 per construir un camí de ronda, al darrere del terreny, al llindar de la reixa inferior de la comunitat del Parc Golfet.

La construcció és molt singular, ja que no s'aguanta per columnes, sinó pel bloc de l'escala, la qual cosa fa suposar que instal·laran parets de vidre en comptes d'obra.
Des d'aquí podeu consultar el document anomenat PLA DE MILLORA URBANA DEL SECTOR CARRER CASTELLETS 1, “EL GOLFET”  

Fotografia: Fernando Siles

3 comentaris:

Anònim ha dit...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200831145897880&set=pcb.10200831147137911&type=1&theater

A veure que us sembla aquesta altra foto

Margarita ha dit...

És una vergonya que s'hagi permès canviar d'una manera tan significativa l'estructura i l'edificabilitat de la nova construcció, respecte a l'edificació original.
Des de la platja del Golfet, quan t'endinses uns metres dins l'aigua i et gires cap a la sorra, la façana d'aquesta casa ocupa gairebé tota l'amplada de la platja.
He consultat el Pla de millora urbana i en l'apartat -Determinació dels probables efectes significatius sobre el medi ambient-, diu:
"Els probables efectes sobre el medi ambient es concentren en l’impactes sobre el paisatge i la relació entre el medi urbà i el natural. Actualment la construcció és únicament visible, i de forma parcial, des del final del carrer de Castellets. L’ampliació de l’edificació i l’alteració de la seva volumetria modificarà els límits de les conques visuals, malgrat que aquestes són reduïdes, però es procurarà, en la mesura del possible, integrar l’edificació amb la topografia i el paisatge existent"

Penso que realment la seva volumetria modifica els límits de tot el que s'hauria de permetre en les edificacions al límit de la costa i que l'impacte visual és molt i molt gran, especialment des del mar.

Algú sabria dir-me si s'ha fet alguna actuació per intentar parar / modificar aquesta barbaritat????

Marga Riera

Unknown ha dit...

Marga Riera, tinc la vaga sensació q la teva pregunta quedara sense resposta. Tinc la certesa impotent q aqui hi ha gat amagat i q la llei de costes modificada una i un altre cop, es paper mullat. Que o ens fem respectar el territori o som morts. On es la coordinadora de la platja del Castell d Palamos? Es succeeixen els greuges contra la costa, sempre q darrera hi hagui, qui pugui comprar-la.RIP Empordà!!!