18/9/23

Tempesta del 14 de setembre de 2023

Les previsions apuntaven un vespre de pluja aquell dia de setembre, que van començar a les Terres de l'Ebre al matí i van pujar per la costa barcelonina al migdia. Semblava que havia de ser un episodi passatger d'unes poques hores que regaria la terra tan castigada per la sequera, tot i que els avisos apuntaven que puntualment podria ser intensa. Al llarg de la tarda, els núvols avançaven des del mar i s'endinsaven a la terra deixant al final la tan desitjada pluja, acompanyada d'un vent que no semblava que hagués de ser excessivament fort.


Tanmateix, la lleugera pluja que havia de caure es va convertir en un episodi de temporal marítim que al llarg de la nit va ser capaç d'arrencar de les seves boies fins a vuit barques a Calella i Llafranc, alguna de les quals va tenir la mala fortuna d'encallar-se en les roques, i fins i tot una d'elles va trencar el dipòsit de combustible i en va vessar en el mateix port de Malaespina.


Les barques han pogut ser retirades al matí següent amb danys de diversa consideració. Finalment, ha resultat que Palafrugell ha estat un dels municipis del litoral de Girona que més aigua ha acumulat aquesta matinada, ja que, segons registres del Meteocat, en poques hores han caigut 48,2 litres per metre quadrat a Palafrugell.

D'aquest episodi de tempesta s'han fet ressó, entre altres els següents mitjans d'informació:

Ràdio Palafrugell

El Punt Avui

Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Diari de Girona

Diari La Vanguardia