26/9/16

construcció del xalet


La construcció del xalet sobre el penya-segat del Golfet acumula polèmica per irregularitats comeses en la llicència urbanística i en la seva construcció.

Segons que indica la premsa, la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat ha resolt que hi ha «irrregularitats» en la construcció del xalet que s'està fent a sobre de la Cala del Golfet i que s'han infringit diferents punts del Pla de Millora Urbana, el POUM i del Pla director urbanístic del sistema costaner, Urbanisme ha enviat tres resolucions al consistori. Dues d'elles analitzen part de l'obra i constaten que hi ha hagut incompliments "lleus". La tercera és la que entra de ple en la llicència, que es va atorgar l'1 d'abril del 2014. Aquí, s'assegura que s'ha infringit el pla de millora urbana de la finca i que el vistiplau que va donar l'Ajuntament contravé el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC), perquè faltava un estudi paisatgístic.

Entre les irregularitats detectades per Urbanisme, s'ha excedit "l'edificabilitat màxima permesa en 103,18 metres quadrats de sostre", asseguren que hi ha perill geològic (perquè el penya-segat té un pendent superior al 20%), que el xalet supera l'alçada permesa pel pla general (6 metres, quan la casa en té 7 i mig).

El Teatre Municipal de Palafrugell acollirà dissabte 1 d'octubre (18.00 h) l'acte 'El Golfet, un urbanisme privatitzat', en què es tractarà el polèmic cas amb la participació de l’ex fiscal en cap de la Fiscalia Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, i de l’advocat de l’associació, Eduard de Ribot. 

Aquí teniu els enllaços a Ara, El Punt AvuiLa Vanguardia i Diari de Girona.

Font: Plataforma Salvem El Golfet, Ara, La Vanguardia i Diari de Girona.