10/3/14

Festival de Cap Roig

El cantant britànic Elton John inaugurarà el dia 4 de juliol el Festival de Cap Roig, en un concert en què repassarà els seus grans èxits, mentre que la diva de l'òpera Barbara Hendricks clausurarà l'esdeveniment amb una gran gala lírica solidària dedicada a la lluita contra el càncer. 
El festival, amb La Caixa com a patrocinador principal, afronta una nova edició en què s'han programat una vintena d'actuacions, amb un cartell en què s'inclouen altres grans noms com Robert Plant, Pet Shop Boys, James Blunt, Placebo, Luz Casal, David Bisbal, Dani Martín, Antonio Orozco i Sergio Dalma. El pop rock català estarà representat per les actuacions dels Amics de les Arts, el dia 25 de juliol, amb nou treball, i Els Pets i La Iaia estaran en un doble concert la mateixa nit del 10 d'agost. 
Respecte a la data d'inauguració, que s'avança respecte a altres anys, Guiu ha dit que es deu al fet que sigui Elton John l'aposta inaugural. "És extremadament complicat i estem molt contents de poder iniciar aquesta edició amb una estrella com ell", ha precisat. Sobre els altres noms del cartell, ha indicat, entre altres qüestions, que Pet Shop Boys presentaran el dia 3 d'agost el seu treball 'Electric', un disc cent per cent dance, amb vuit temes inèdits i una versió de 'The last to die', de Bruce Springsteen, mentre que Placebo actuarà nou anys després de la seva última actuació a Espanya oferint el seu nou àlbum, 'Loud Like Love'. El cantautor britànic James Blunt donarà a conèixer el seu quart treball, 'Moon Landing', amb temes com 'Moon Landing', que ja s'ha col·locat en el número u de vendes a Alemanya, Suïssa o Austràlia. Per la seva part, l'almerienc David Bisbal estrenarà nova producció, 'Tu y yo', Luz Casal oferirà un dels cinc concerts que ha programat per a aquest estiu i Sergio Dalma inclourà en el seu espectacle cançons inèdites. Aquest any, la programació estrena la nit 'Oooh! Cap Roig', dedicada al fenomen popular de les corals, amb la doble actuació de DeuDeVeu i Geriona. Així mateix, la programació infantil Cap Roig Mini amplia la seva oferta amb l'espectacle 'Super3 el musical' i 'Geronimo Stilton en concert'. 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha mantingut que Cap Roig ja és una "inexcusable" referència de l'estiu cultural gràcies a la combinació d'artistes nacionals i internacionals i a la connexió amb el públic.
Font: diari El Periódico.