16/4/12

Nombroses instàncies perquè treguin la ‘rojigualda' de Palafrugell


Una cinquantena de persones van entrar ahir al registre de l'Ajuntament de Palafrugell un total de 151 instàncies en què es demana la retirada immediata de la bandera espanyola del balcó del consistori. L'acte va estar organitzat per membres de Palafrugell per la Independència, la secció local de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i va ser seguit per veïns simpatitzants amb la causa. “En un estat democràtic, no ens sembla normal que des de fora se'ns imposin els símbols. Aquesta actitud és pròpia d'estats colonials”, va explicar Neus Colomer, representant de Palafrugell per la Independència. Segons Colomer, l'acte d'ahir, que els organitzadors tenen previst de repetir la diada de Sant Jordi, té com a objectiu canalitzar el descontentament dels ciutadans de Palafrugell amb la col·locació, des de fa tres setmanes, arran d'una resolució jurídica, de la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament. “Alguns sectors polítics creuen que aquesta és una qüestió que no preocupa la població i amb aquesta acció volem visualitzar que no és així”, va raonar Colomer.
Abans d'entrar les instàncies, els assistents a l'acte van desplegar, davant de l'edifici consistorial, una pancarta en què es llegia: “Al balcó d'aquest ajuntament hi oneja la bandera espanyola per imposició, i contra la voluntat del poble”.
En les instàncies es fa constar el següent: “La política bel·ligerant que practica el govern espanyol contra la ciutadania de Catalunya no fa més que alimentar un distanciament progressiu. La seva política econòmica on els catalans som maltractats, el seu sistema d'inversions en infraestructures quasi inexistent a Catalunya, el model educatiu que ataca a la immersió lingüística... aquesta actitud marcadament colonialista ataca directament a la dignitat del poble de Catalunya. Per aquesta raó no es pot entendre que com a ciutadà em mostri indiferent a l'actitud de submissió mostrada pel nostre Ajuntament.”
Font: El Punt Avui