4/5/10

Festes de Primavera de Palafrugell

Les Festes de Primavera de Palafrugell, entre el 14 al 23 de maig, inclouen una quarantena d'activitats, totes gratuïtes, d'entre les quals destaca la recuperació de la Turraiada, el concert i la milla atlètica. A més, com a novetat d'aquesta edició, que ja és la 48a i que organitza el Grup Festes de Primavera en conveni amb l'Ajuntament, hi ha el Festival de Músiques del Món.
El festival tindrà lloc el dissabte 15 de maig a quatre escenaris muntats al centre de la població, i s'hi podrà veure una variada proposta musical. A la nit, es farà un sopar d'aniversari de la colla local d'animació La Tustarrada, que enguany celebra el 60è aniversari, i, a continuació, es recuperarà un dels actes més populars de les festes, La Turraiada, aquest any amb la festa de l'aigua i del foc.
El concert, que es recupera, tindrà lloc el 22 de maig, i serà a càrrec de l'Orquestra Montgrins, que dirigeix el mestre Martí Camós. Abans, a la tarda, el grup Arjau oferirà una cantada d'havaneres.
L'altre esdeveniment que es recupera, la milla atlètica, es farà el 23 de maig, abans que comenci el Carroussel de la Costa Brava, carnaval de carnavals, que és l'acte principal de les Festes de Primavera. La cursa, a la qual es recomana anar disfressat, es farà pel circuit pel qual posteriorment passaran les comparses i les carrosses. El Carroussel començarà a les 5 de la tarda i serà seguit pel fi de festa, amb ball i amb el lliurament de premis de la rua, que tancaran les Festes de Primavera d'aquest any.
El cartell de les XLVIII Festes de Primavera, que aquest any porta per lema La reina de totes les Festes, ha estat dissenyat per l'empresa Bisdixit.
Font: diari ElPunt.cat i Grup de Festes de Palafrugell.